Jag undrar hur många som hoppade över den här bloggen för de trodde att de skulle få en religiös föreläsning.
Fast det kommer det att bli, på sätt och vis.

Det finns olika sorters troende personer.
1. De som inte träffat Gud, men tror på honom.
2. De som träffat Gud och tror på honom.

Själv tillhör jag den ytterst smala kretsen folk som träffat Gud, men inte tror på honom.
I mitten på 80-talet träffade jag Gud. Han var över på en fika och jag frågade lite saker om framtiden. “Tja,” muttrade han. “Köp aktier i Fermenta. Starta en skrivmaskinsfabrik…”
Tja, så där höll han på. Och ärligt talat, vem kan tro på en som säger så där?

Men det jag upptäckte var att Gud har ett sjukt sinne för humor.
Han slänger ned ett träd i Paradiset och säger: “Gör vad ni vill, men ät inte frukterna därifrån.”
Det spelar ingen roll om Eva eller Adam hade ignorerat det där trädet i åratal. När Gud hade tröttnat på att vänta skulle han ändå bara komma på ett nytt hyss.
Gud är som en bråkig tonåring som klär toasitsen med gladpack, som lägger sand i bensintanken eller fixar punktering på din cykel.
Det kvittar vad du gör; han kommer ändå alltid åt dig till sist.

Och det är just den sjuka humorn som är beviset på att Gud existerar. Vem tror du det är som gör så att batterierna i väckarklockan tar slut på natten då du har en viktig anställningsintervju tidigt på morgonen? Vem ser till så att tåget är i tid för en gångs skull när du har försovit dig? Om du ställer din skruttiga bil bland många nya, vem tror du ser till att just din blir stulen? Vem ser till att du har punktering när du måste iväg snabbt?

Så nästa gång du råkar ut för något av ovanstående, eller du bara känner att världen skrattar åt dig, tänk då på att det är en ‘Act of God’. Så känns det inte så farligt längre, för du hade ändå inte kommit undan.